Kontakta vårt stuteri

horses-1040953_1280Om du är intresserad av våra tjänster eller vill ställa en fråga, tveka inte att ta kontakt. Vi försöker alltid att svara så fort som möjligt. Vill du besöka vårt stuteri och titta på anläggningen eller våra hästar går det att boka en tid.

Använd hemsidan för att se vilka hästar som vi har till salu. De går att sortera efter ålderskategori och vi har rikligt med bilder. Du är välkommen att kontakta oss vid funderingar på hästköp. Ibland finns hästar till salu som inte ännu har lagts ut på hemsidan.

Som stuteri köper vi även själva in en del avelsston och avelshingstar. Om du har en häst som skulle passa vår verksamhet kan det hända att vi är intresserade. Vårt stuteri förnyar kontinuerligt vår stam av ston för att kunna erbjuda avkommor med mer etablerade och prisbelönta hingstar.

På vår hemsida presenterar vi regelbundet nyheter om verksamheten på vårt stuteri. Det kan röra sig om en ny intressant häst som är tillgänglig för avel. Bland våra nya fölston finns då och då hästar som har köpts in från utlandet. I till exempel USA och Tyskland är hästuppfödning och hästavel stort. Genom att ta in nytt blod från utlandet minskar också risken för inavel. Vi har flera samarbeten med utländska stuterier.

Matchningar görs ofta med det uttryckliga målet att skapa en toppindivid, till exempel för banhoppning, dressyr eller trav. Med kunnig personal och omfattande efterforskningar har vårt stuteri producerat många framgångsrika och prisbelönta hästar. Vår målsättning är att vara ett av de modernaste stuterierna i Sverige och kontinuerligt utveckla vår verksamhet. Anläggningen är mycket modern och vi har även en miljöpolicy. När det gäller transporter, foder och verksamheten som helhet är det viktigt att ta ansvar för miljön. Ett annat viktigt mål är att våra hästar ska må bra och få bästa möjliga omvårdnad. All vår personal är välutbildad och hästarna har en omgivning där de kan frodas.